tirsdag 28. august 2012

itfag bloggen - Oppgave 3, leksjon 1

Jeg skal prøve å sammenfatte litt informasjon ang bloggen itfag.hist.no i forbindelse med første leksjon i faget Sosiale medier.
Bloggen handler om IKT, teknologi, læring og forskningsarbeid og innleggene skrives av de ansatte ved Avdeling for informatikk og e-læring ved HiST. Faglige innlegg postes jevnlig fra de involverte og dette er da ikke en privat blogg.

De forskjellige blogginnleggene handler ofte om et eget tema som taes opp innunder temaene som er beskrevet i innledingen. Bloggen har definert 8 kategorier som innleggene kan lagres under for å finne en rød tråd i bloggingen etterhvert som innleggene blir mange.

Noen av de tidligere temaene som har vært publisert på bloggen omhandler f.eks Microsoft Lync, Spotify-apps og Gründerstipend. I skrivende stund er det skrevet 152 innlegg på denne bloggen siden starten i 2010.

Leserne er trolig hovedsaklig elever ved itfagene, andre lærere ved HiST og ellers folk som interesserer seg for det det blogges om og dumper oppi bloggen ved f.eks nettsøk etter nøkkelord fra noen av innleggene.

En kommentar er et svar som er lagt igjen på bloggen av en leser hvor de ofte skriver sin mening om innlegget, evt svarer på spørsmål som kom i innlegget eller kommer med ekstra informasjon til det som er skrevet for å øke forståelsen for et tema eller bare for å gi "liker" dvs thumps up for det som er skrevet.

På itfag-bloggen, bruker de bloggplattformen WordPress, som er et "personlig" publiseringsverktøy.
Bloggen heter “itfag” sannsynligvis fordi den er relatert til de 55 datafagene HiST tilbyr, og er derfor et relevant navn som omfatter mye.

På itfag-bloggen brukes tagger for å hjelpe til med å kategorisere innleggene, og for å gjøre det enklere for folk å lese om eller finne igjen et tema de vil lese om. Hvis man trykker på noen av ordene i Tag-skyen nederst i menyen til høyre, får man opp alle innleggene som er relatert til den taggen. Tagger er lurt!

Hvorvidt bloggen greier å spille en vesentlig rolle i sosiale medier ang itfaginformasjon, avhenger selvsagt av innholdet og hvor ofte bloggen oppdateres med innlegg, hvilke innlegg og om man får noen dialog hvis man svarer på innleggene. Den kan være relevant som en statisk informasjonskilde fra sikre faglige kilder, men utover det vet jeg ikke helt. Alt har med aktivitet, kvalitet og oppdatering å gjøre - det gjenstår å se utover semesteret om jeg synes det eller ikke.




 


3 kommentarer:

  1. en fantastisk inspirerende blogg :D
    Thomas

    SvarSlett
  2. Jeg har heller ikke bestemt meg for om bloggen itfag er et godt eksempel eller ei ennå. Når du skriver "Hvorvidt bloggen greier å spille en vesentlig rolle i sosiale medier..." antar jeg at det er kurset Sosiale medier du mener og ikke at du spør om bloggen har ambisjoner om virkelig å spille en rolle i forhold til fenomenet sosiale medier :-)

    SvarSlett