mandag 17. september 2012

Øving 2, oppgave 2 - Lage en strategi

Jeg har laget en strategi for en organisasjons bruk av sosiale medier. Virksomheten er fiktiv, men er lagt tett opptil eksisterende organisasjoner man kan sammmenligne seg med - et direktorat i Staten

Mitt direktorat heter DAIK  - direktoratet for All Samfunnsberedskap og IT :-)

DAIK ønsker å være tilstede i sosiale medier. Vår visjon er Samarbeid og utvikling og den statlige kommunikasjonspolitikken sier at Staten skal være åpen, sørge for brukermedvirkning og nå ut til alle berørte. Sosiale medier gir mulighet til å nå disse målsetningene, og er kanaler vi ønsker å være synlige i.

DAIK ønsker å bruke de sosiale mediene til å få råd og innspill, eller svare på spørsmål fra nåværende og potensielle brukere, til å følge med på meningsytringer og til å spre kjennskap til vårt tilbud

DAIK har mange fagområder og prosjekter med forskjellige målgrupper - og det vil derfor bare opprettes prosjektblogger og prosjektkontoer med klare mål og målgrupper. Bloggene og kontoene vil være tydelig forankret i et fagmiljø, men skal bære preg av at de hører til DAIK. Det vil derfor ikke finnes egne Facebook sider eller Twitterkontorer fra DAIK - men alle ansatte som benytter seg av jobbrelaterte ytringer i sosiale medier må tilkjennegi evt rolle i DAIK.

Presentasjonen kan du se her:
http://www.slideshare.net/lise_i/daik


7 kommentarer:

  1. Syntes dette var kort og konsist. Tenker at blogg kanskje ikke skal være lange avhandlinger, men som i navnet... weblogg. Likte veldig godt malvalg på slidene dine.

    Mvh
    Terje

    SvarSlett
  2. Hei!

    Som Terje kommenterte ovenfor, ein kort og konsis besvarelse. Din strategi-presentasjon var estetisk pen. Nydelig mal!

    SvarSlett
  3. Det var ikke dårlig - å starte sitt eget departement. Kanskje innledningen ble litt tynn. Men det tas igjen i en nesten departementalt ordnet disposisjon. Slideshowet var godt og informativt.

    Jan Erik Range
    http://yeknokult.blogspot.no/

    SvarSlett
  4. Interessant, og mer sosialt akseptabelt tankespinn enn min egen hypotetiske kjeltringbedrift på http://fwsod.wordpress.com/.

    Har du motforestillinger mot å opprette profiler her, der og rundtomkring for å lære om forretningsmessig bruk av sosiale medier?

    SvarSlett
  5. Hei og takk for tilbakemeldinger!
    Ja, jeg har egentlig motforestillinger mot å opprette profiler både her og der. Har tidligere tatt et valg om å ikke være så synlig på sosiale medier, og kommer til å slette de fleste profilene etter dette faget er over. Har da gjort et "obligatorisk" unntak i høst..
    Lykke til med faget alle!

    SvarSlett
  6. Interessant å lese om DAIK. :-)

    SvarSlett
  7. Hei, takk for kommentar på min blogg.

    Bra fremstilling av DAIK og fin presentasjon på slideshare som ga inspirasjon.

    SvarSlett